Нови цветя красят Главната след опустошителната градушка

Мисия Пловдив

25-07-2016, 15:43

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За по-малко от десетина дни след падналата в Пловдив опустошителна градушка ОП „Градини и паркове“ успя да възстанови атрактивните цветни пирамиди по Главната и кошниците с красиви цветя върху осветителните стълбове в централната пешеходна зона.

Пораженията от бурята бяха големи. Наложи се да свалим кошниците и да засадим нови цветя, за да радват, както и досега, пловдивчани и гостите на града“, коментира директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

В около 100-те висящи кошници, разположени на площад „Стефан Стамболов“, Главната улица „Княз Александър I“, площад „Римски стадион“ и ул. „Райко Даскалов“, популярна като „Малката главна“, е засадена каскадна винка в различни цветове, от която се очаква буен растеж.

Разноцветно калибрахое, известно като близнак на петунията, градинарите избраха за пирамидите по Главната, около фонтана пред сградата на общината и „Стълбите на Каменица“. Макар и крехко на вид, цветето се отличава с по-голяма издръжливост при бури, обясниха експерти в „Градини и паркове“.