Красен Кралев: Благодаря на българските спортисти и треньори!

Спорт

25-07-2016, 21:39

Снимка:

ММС

Автор:

Nadia

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев: Спортистите ни са подготвени за Рио (видео)

Спортът е най-големия носител на ценностите на мирното съжителство

„Благодаря на всички български спортисти и треньори, които защитиха честта на България и успяха да завоюват квоти за Летните олимпийски и Параолимпийски игри РИО 2016. Вярвам, че те ще представят достойно страната ни на най-висшия спортен форум“, каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев на приема за изпращането на българската делегация, организиран от бразилския посланик у нас.

„Сега е времето всички нации да се обединим и да покажем своята нетърпимост към тероризма във всичките му форми. Спортът е най-големия носител на ценностите на мирното съжителство“, добави министър Кралев.

Министърът благодари на извънредния и пълномощен посланик на Бразилия у нас Н.Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес за отношението към българската олимпийска делегация и изрази увереност, че Бразилия ще се справи с предизвикателството на организацията и опазването на сигурността на участниците и зрителите на олимпийските и параолимпийските игри.

В събитието участваха още вицепрезидентът на БОК и ректор на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов, спортисти и дипломати.сп

Представителите на българската олимпийска делегация демонстрираха и официалния екип за игрите.