Мъж уби 19 души с нож в дом за инвалиди в Япония

Снимка:

NHK, кадър

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-малко 20 души са тежко ранени

Най-малко 19 души са загинали при атака с нож, извършена в град Сагамихара, в съседната на Токио префектура Канагава в Япония, съобщи агенция "Киодо". Нападението е извършено в център за инвалиди.

Нападателят сам се е предал на полицията, съобщи тв каналът Ен Ейч Кей. 26-годишният мъж се е предал сам в полицейски участък около час след нападението.

Нападателят е носел със себе си цяла чанта с ножове, съобщи полицията на префектура Канагава. Нападението е било извършено преди разсъмване. По това време там дежурели обикновено осем служители.

Най-вероятно нападателят е успял да влезе през счупен прозорец. Следователите открили такъв на първия етаж, а наблизо бил намерен чук. Престъпникът нанасял удари с нож по шиите, ръцете и в областта на гърдите.

Полицията потвърди за 19 загинали. Двайсет души са в тежко състояние. Ранените са приети в различни токийски болници. Около час след нападението, нападателят се явил в полицията и си признал за извършеното. Той е идентифициран като 26-годишният Сатоси Уемацу.

Според предварителна информация по-рано той е работел в същия дом. Арестуван е за опит за убийство и незаконно проникване. Следователи се опитват да установят какви са мотивите за кървавите убийства.

Според тях той таи силна неприязън към хора с увреждания. В пансиона са приети за продължително лечение или рехабилитация 149 души на възраст от 18 до 75 години.