Ето кои са победителите от конните състезания "Купа Бургас"

Спорт

26-07-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

120 елитни коне ще се състезават за "Купа Бургас"

Тази година спортно събитие обедини Държавното първенство за деца и юноши и това за "Купа Бургас"

Петко Младенов с Кайзер от клуб по конен спорт "Интегра" - София триумфира на VI Национален турнир по конен спорт и завоюва "Гранд Купа Бургас". 
Шампион на турнира за общо представяне на всички паркури стана Светлин от ККС "Марек".
Изключителното по рода си спортно събитие тази година обедини две състезания в едно - Държавното първенство за деца и юноши и това за Купа Бургас, което го направи най-дългото организирано досега у нас. 
Зона Конен спорт Купа Бургас се проведе с подкрепата на Община Бургас, която осигури награден фонд за победителите. Състезанието събра на едно място над 150 елитни коне от страната и чужбина. 
Специален гост на надпреварата бе вицепрезидентът на Европейската федерация Арман Йозгюркей, който пристигна в Бургас с пет от своите най-елитни коне. През първите дни на състезанията той успя да се наложи в част от изпитанията.
Началото на турнира "Купа Бургас" и Държавното първенство за юноши бе дадено от председателя на БФКС Тодор Гергов, зам.-председателя д-р Крум Рашков  и кмета на община Бургас Димитър Николов. 
Присъстващите бургазлии и гости на града за шеста година се насладиха на единствените в България нощни паркури в Конна база - Бургас.
Много почитатели на този спорт, сред които видни спортисти, треньори общински съветници и съорганизатори на турнира , проследиха оспорваните изпитания край брега на морето. 
Петко Младенов с Кайзер завоюва първото място, преодолявайки по най-добрия начин най-високите препятствия от 140-145 см. Състезателят от столичния клуб получи "Купа Бургас" и награда от зам.-кмета на Красимир Стойчев.
Държавен шампион при децата стана Симона Караджова с Кардика от ККС "Пълдин". С първия си кон Робиньо тя записа трето място, а втора се нареди Стефания Пейкова с Куик Стар от ККС "Конкур" - Ихтиман.
Специалната награда получи Сияна Базотева от ККС "Кан Крум" - Бургас за това, че е представяла страната на три балкански и едно европейско първенство.
Шестото издание на турнира впечатли публиката с атрактивни скокове на едни от най-елитните коне, особено в тъмната част на денонощието. Базата в морския град е единствената, която предлага подобни условия. 
За тези, които са нямали възможността да проследят конните надпревари отблизо, отделните етапи от всеки един състезателен ден може да бъдат гледани в You Tube - Зона конен спорт Купа Бургас - 2016.