Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за разпространение на наркотици

Обвиняемият е осъждан с пет влезли в сила присъди за извършени престъпления

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишен мъж за разпространение на наркотици. Обвинението срещу Станислав Ц. е за това, че през периода 04.08.2015 г.-12.01.2016 г. в грad Червен бряг, Плевенска област, при условията на продължавано престъпление направил опит и разпространил наркотици:

На 04.08.2015 г. около 14 часа в Червен бряг, без надлежно разрешение по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите направил опит да разпространи високорисково наркотично вещество /марихуана/ с тегло 1,797 гр. на стойност 7,19лв., като опитът останал недовършен поради независещи от него причини - намеса на служители на РУ на МВР гр.Червен бряг;

На 12.01.2016 г. около 15.00 часа в Червен бряг, в жилището си без надлежно разрешение по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, разпространил, давайки на Л. Ц., високорисково наркотично вещество – наркотичен коноп /марихуана/ с тегло 0,213 гр. на стойност 0,85 лв.

Обвиняемият е криминално проявен. За периода 2014 - 2015 г. е осъждан с пет влезли в сила присъди за извършени престъпления – държане на наркотични вещества. Известен e на служителите на РУ на МВР - Червен бряг като лице, занимаващо се с разпространението на наркотични вещества, и поради това често бил обект на проверка. Двете деяния служителите на реда разкрили при извършване на проверка на подсъдимия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд-Плевен.