Оптимизираха персонала на болницата в Балчик

Тази година се работи по 56 клинични пътеки

Персоналът на многопрофилната болница за активно лечение в Балчик е оптимизиран. Щатът от 146 души е намален на 130, а в отделенията, където имаше повече човешки ресурс, бе насочен към други сектори. Това обяви управителят на здравното заведение д-р Парсек Салбашян, след като преди няколко месеца бе назначен на поста с основна задача да стабилизира финансово губещото общинско дружество, съобщава Радио Варна.

Уволнен и съкратен персонал, насочен към трудова борса, няма. Бяха освободени пенсионери, които дълго време след пенсионирането си продължаваха да работят. За четири месеца задълженията от 956 хиляди са намалени с около 250 хиляди лева.

Това се дължи основно на персонала на болницата, редовната общинска субсидия и по-строгия контрол. В тези четири месеца медиците работиха без бонуси, само на основна заплата, за което сърдечно им благодаря, подчерта д-р Салбашян. В същото време са привлечени двама нови лекари – рентгенолог и хирург.

Тази година се работи по 56 клинични пътеки. За отделението по физиотерапия все още не е сключен договор по Здравната каса. Целта ни е да повишим нивото му, за да може да обслужва бъдещото отделение по ортопедия, което се прави от външна организация, но ще използва базата ни, обясни управителят на болницата.

Лечебницата е все още със задължения, така че средства за големи инвестиции няма. Частично се подменя дограма и се правят ремонти. Целта ни е сключване на външни договори, за обслужването на съседни болници, клиники и всичко, каквото можем, за да продаваме нашия труд и дейност, каза още ръководителят на здравното заведение, амбициран един ден да излезе на печалба.