Няма да обсъждат изявления на бившия кмет Цонко Цонев

Това се казва в официално съобщение, публикувано на сайта на морската Община

Председателският съвет на политическите сили, представляващи общинските съветници на град Каварна, реши в бъдеще да не се обсъждат изявленията на общинския съветник Цонко Цонев. Това се казва в официално съобщение, публикувано на сайта на морската Община.
В него се посочва, че "през последните дни г-н Цонев разпространи в медиите намерението си да инициира референдум за отстраняване от кметския пост на законно избрания градоначалник на Каварна - Нина Ставрева. Поради юридическата несъстоятелност на действията на г-н Цонев, както и поради факта, че Общинският съвет няма намерение да се занимава с личния стремеж към властта на един човек, никой представител на местната власт не смята за необходимо да отговаря или да коментира действията на г-н Цонев".
В края на януари Общинският съвет на Каварна прие декларация в подкрепа на кмета на града Нина Ставрева, за водената от нея политика. В нея се изразяваше несъгласие с медийните изяви на независимия общински съветник Цонко Цонев, които бяха определени като обидни атаки срещу хората в града.