И след 2:2 Лудогорец има шанс в Белград

Звезда взе тактическо равенство в Разград

И след 2:2 Лудогорец има шанс в Белград. Тимът на Георги Дерменджиев показа,че може да вкарва важен гол в края на полувремето. А после, когато мачът не вървеше за тях, и резултатът бе 1:2, успяха да изравнят и да съхранят шансовете си за втория мач на "Мала Маракана".


Преди мача Владо Стоянов напомняше,че отборът на Звезда ще се прави на "умряла лисица". И така и стана. Може би малко повече, отколкото трябва се говореше, че играчите на Лудогорец имат повече  опит в евротурнирите от тези на Цървена звезда.

И все пак футболът не е индивидуален,а колективен спорт. А и традициите са важно нещо в най-любимата игра на планетата. Все пак Звезда е европейски шампион от 1991 година. Да не говорим и за дълголетните традиции на сръбския гранд във всички европейски турнири.

И разбира се тяхната невероятна публика. Подкрепата на навиячите от Звезда, макар и по-малобройни заради местата за гости в Разград, бе очевадна.Чуваха се отчетливо през целия мач техните песни и рефрени.

Лудогорец не спази тактическите указания на техния треньор точно в периода, когато влязоха двата гола за гостите. Предварително се знаеше,че Катай е отличен футболист и го показа при головия си слалом,когато изравни резултата за 1:1.

Надеждното при Лудогорец бе, че когато отборът губеше с 1:2 и не се очертаваше нищо добро, тимът се съвзе и се добра до реми за 2:2.

В известен смисъл нещата се получиха на принципа "всяко зло за добро". Защото се знае, че българските отбори, ако вземат първи мач с гол или два аванс, после забъркват бетон като гост и обикновено губят. Лудогорец през годините е показвал,че не е такъв отбор,а играе открито и в мачовете на чужд терен.

Но този резултат 2:2 за добро ще ги принуди да играят офанзивно в Белград. Просто няма какво да губят и е наложително да търсят попадение. А защо не и две.

Лудогорец има интерес да направи мачът в Сърбия отворен и двата отбора да си разменят голове. Дори да завършат с равенство 3:3.

Но Лудогорец е показвал на далеч по-трудни терени,че може да печели мачовете си.