Избраха директори на четири училища в област Добрич

СОУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде ръководено от най-младия шеф

Ясни са резултатите от конкурса за директорските места в общинските и държавни учебни заведения, в които досегашните директори се пенсионират. Конкурсът за поста в СОУ „Св. Климент Охридски“  е спечелен от Маргарита Манева. Досега тя бе пом.-директор в училището. Така тя ще стане най-младият директор, който поема ръководството на общинско училище в Добрич, съобщава ИА Добруджа.
Светла Иванова пък е класирана на първо място в конкурса за директорското място в СОУ „Любен Каравелов“. За ОУ „Отец Паисий” в с. Овчарово на първо място е класирана Цанка Райкова, а за ОУ „Йордан Йовков”  в Каварна  няма кандидат, спечелил конкурса, така че училището трябва да продължи да се ръководи от досегашния директор, обясни за радио „Добруджа“ началникът на РИО Добрич Жоро Тошков.
При двете държавни училища, за които имаше обявен конкурс, за ПГ по механотехника и електротехника, за победител е избрана Марияна Дражева, а за гимназията по транспорт и лека промишленост, няма кандидат, спечелил надпреварата за директорското място. Според процедурата избираните за директорските места ще бъдат официално уведомени и ще получат предложения за заемането на поста. Ако някои от тях се откаже, мястото се предлага на следващите в класирането кандидати, уточни Тошков.