Йордан Йовчев регистрира първия клуб по стрийт фитнес в България

В турнир ще участват над 120 младежи и девойки във всички възрастови групи

Участникът в шест Олимпиади и четирикратен медалист от Олимпийски игри Йордан Йовчев създаде първия официално регистриран клуб по стрийт фитнес у  нас.
Спортен клуб по Гимнастика и Стрийт фитнес "СТРИЙТ УОРКАУТ БЪЛГАРИЯ“ ще бъде представен официално от Данчо на турнир по атрактивния уличен спорт на 30 юли при откриването на най-новата площадка в Парк „Свети Никола“. Тя е изградена от „Спорт парк фитнес - България“ по проект на състезателите по стрийт фитнес и финансирана от Столична община.
Състезанието се организира от Българска федерация Гимнастика със съдействието на Община Възраждане и подкрепата на Министерството на младежта и спорта.
Освен чисто спортно-състезателната част на събитието, участниците в него ще имат възможност да обменят опит и знания с деца и младежи в различни възрасти, с различни познания и умения в стрийт фитнеса и гимнастиката. В турнира се очаква да вземат участие над 120 младежи и девойки във всички възрастови групи.
Основната цел на новия Спортен Клуб "СТРИЙТ УОРКАУТ БЪЛГАРИЯ“ е да повиши престижа на спорта стрийт фитнес в национален мащаб и да създаде оптимални условия за организирането му в държавен календар на различните състезания.

ОФИЦИАЛНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КЛУБА И ОТКРИВАНЕТО НА ТУРНИРА ПО СТРИЙТ ФИТНЕС Е В 12 ЧАСА НА 30 ЮЛИ В ПАРК „СВЕТИ НИКОЛА“ (КРЪСТОВИЩЕТО НА УЛ. ОПЪЛЧЕНСКА И УЛ. ЦАР СИМЕОН).