11 000 дка треви са изгорели край Рудник

Крими

29-07-2016, 14:04

Снимка:

marica.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

7 пожара в сухи треви гасиха огнеборците за денонощие

11 автомобила на Пожарна безопасност са се борили огнената стихия през нощта

11 000 дка сухи треви и храсти са изгорели при пожара между поморийското село Лъка и бургаския квартал Рудник през нощта, съобщи главен инспектор Николай Николаев, началник на Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Огънят е нанесъл щети и на дворове в кв. "Рудник", изгорели са и 4 кошера с пчели. Още се работи по установяване на причините за възникването на пожара. "Знаем, че е запалена суха трева, но не можем да коментираме повече”, поясни комисарят пред "Фокус".
Сигналът за пожара е подаден вчера в 12.10 часа за землището между поморйското село Лъка и бургаския квартал "Рудник". Пожарът е изгасен в 23.10 часа „Реално пожарът беше загасен още в 21.00 часа, но оставихме екипи на дежурство да обходят района, за да сме сигурни, че всичко е овладяно”, поясни комисар Николаев. 11 автомобила на „Пожарна безопасност и защита на населението” са работили снощи. В момента в района няма опасност от възникване на нов пожар, твърдят пожарникарите.
„Сега приключва жътвената кампания и започва очистването на нивите и въпреки че е забранено паленето на стърнища, е възможно да се случат още такива пожари. Имайки предвид каква е температурата в момента и това, че има вятър покрай Черноморието, помага на пожара много бързо да се разпространи”, допълни гл. инспектор Николаев. Той посочи като пример вчерашния пожар, при който първоначално подаденият сигнал е бил за горене на сухи треви в рамките на около 50-60 дка и след около 50 мин. са станали около 1000 дка.