Спортни емоции завладяват Бургас през последните 3 дни на юли

Спорт

29-07-2016, 15:40

Снимка:

youtube.com

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спечелете полет с парапланер!

"Нефтохимик" представи 19 нови играчи

Състезания по художествена гимнастика, парапланеризъм и атрактивен футбол ни очакват от днес до неделя

Горещи емоции предстоят за любителите на спорта от Бургас и гостите на града в последните три дни от седмицата.
Днес, 29 юли, в зала "Младост" стартира международният турнир по художествена гимнастика "Морски грации" за всички възрасти от деца до жени. Официалното откриване бе в 13:30 часа, а надпреварата е през целия ден. Състезанието продължава в събота от 9:30 часа и ще завърши около 19:00 часа с гала вечер
Също днес, петък, от 17:00 часа  на басейн "Флора" започва 11-ия международен турнир по водна топка. Участват 3 български, 3 грузински и 1 македонски отбор. 
Първият мач ще противопостави домакините от "Черноморец" на "Локомотива" - Скопие.
В събота срещите са от 9:00 часа, след това продължават от 17:00 часа. Началото на двубоите в неделя е в 8:30 часа.Финалните срещи са от 15:00 часа, след което ще се състои церемонията по награждаване и закриване на турнира.
За привържениците на силните усещания е международното състезание по парапланеризъм "Целно кацане - Бургас 2016", което ще се проведе през двата дни от уикенда.Официалното откриване е в събота в 10:30 часа на открита сцена "Охлюва" в Морската градина.Началната точка на полетите е до чешмичката при паметника на Петя Дубарова. Целта, пред която трябва да се приземят парапланеристите, е между 4-ти и 5-ти спасителен пост на плажа.
Организаторите са предвидили много награди за публиката. Сред най-атрактивните е безплатен полет с парапланер над морето. За целта всеки желаещ трябва да попълни специална брошура, с която да се включи в томболата.
Започват и футболните емоции с участието на бургаския "Нефтохимик" в Първа професионална лига за сезон 2016/2017.
Днес, 29 юли, нашите гостуват на друг новак в елита - "Локомотив" - Горна Оряховица. Този двубой е на стадион "Лаута" в Пловдив. Ще започне в 19:00 часа. Бургаските любители на футбола ще могат да го наблюдават пряко по телевизия "Диема".