Димитър Николов забрани алкохола и дроновете за мача в събота

Спорт

29-07-2016, 16:36

Снимка:

burgas.utre.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Забраниха продажбата на алкохол до стадион "Лазур"

Кметът Николов призовава феновете на двата футболни отбора да подкрепят интелигентно своите любимци

На 30 юли, събота, от 19.00 часа на стадион "Лазур" ще се проведе футболна среща между пловдивските грандове "Ботев" и "Локомотив". По този повод в Община Бургас постъпи писмо от директора на ОД на МВР с предложение да бъдат забранени продажбата, предлагането и сервирането на алкохолни напитки в заведенията и обектите от търговската мрежа, намиращи се в радиус от 500 метра край стадиона и в Приморски парк - Северен плаж, к-с "Лазур", за времето от 12.00 часа до полунощ на 30 юли, както и ползването на дронове и прелитането на делтапланери в района на спортната зона и стадион "Лазур".

Кметът Димитър Николов подкрепи предложението на полицията и издаде заповед въз основа на чл. 44, ал. 1, т. 4, т. 8 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 15 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и чл. 7 от Наредбата за сигурността на спортните обекти и мерките срещу насилието и лошото поведение на зрители преди, по време и след провеждане на спортни прояви. Нейното съдържание е следното:

"Забранявам продажбата и сервирането на алкохолни напитки в заведенията и обектите от търговската мрежа, отстоящи на разстояние до 500 метра от стадион "Лазур" и в Приморски парк - Северен плаж, к-с "Лазур", от 12.00 до 24.00 часа на 30 юли 2016 г.

Забранявам ползването на дронове и прелитането на делтапланери в района на спортната зона и стадион "Лазур" за времето от 17.00 до 21.00 часа на 30 юли.".

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на директорите на общинската дирекция УКОРС и ОД на МВР - Бургас.

Кметът Николов призовава феновете на двата футболни отбора да подкрепят интелигентно своите любимци, без да създават неудобство за жителите на гостоприемния Бургас.