Само ден ни дели от "Бургас и морето"

Бургас Лайф

29-07-2016, 17:03

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Допълнителни автобуси ще има за "Бургас и морето"

34-то издание на фестивала ще се проведе тази събота (30-ти юли) в обновения Летен театър

Само 1 ден дели почитателите на българската песен от любимия им конкурс "Бургас и морето". 34-то издание на фестивала ще се проведе тази събота, 30-ти юли, от 21.00 часа в обновения Летен театър в Морската градина.

По традиция 12 песни-финалисти ще се борят за първите три места и наградата на публиката. Те са отсяти от над 50 предложения от композитори и текстописци от цялата страна. Тази година категорично преобладават динамичните песни, така че публиката може да очаква много настроение.

Друга изненада за публиката на "Бургас и морето" е подготвеният от дует "Ритон" специален рецитал. Освен това, Здравко и Катя са част от тазгодишното професионално жури, заедно с други големи имена от музикалната сцена като Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Светослав Михайлов и Веселин Пренеров.

Настроението на зрителите е гарантирано и от водещите на "Бургас и морето". Рамо до рамо на сцената на Летния театър в съботната вечер ще застанат обичаната от всички актриса Катерина Евро и синът й - актьорът и телевизионен водещ Александър Кадиев.

За всички, които не искат да пропуснат музикалния спектакъл, билети все още могат да се намерят на касата на Драматичен театър "Адриана Будевска", на касата на Държавна опера Бургас и в мрежата на Eventim.

Зрителите на Националния музикален конкурс "Бургас и морето", които разчитат на градския транспорт за прибиране у дома, ще могат да ползват извънредни автобуси, които Община Бургас осигурява за тяхно удобство. "Бургасбус" ще изпълни допълнителни курсове по редовните градски линии с номера 211, 12, 12А и Т2 в 00.00 и 01.00 часа в събота срещу неделя /30-31 юли/. Автобусите ще тръгват от началните спирки на маршрутите си.