Кметът на Община Добричка е готов да атакува решение на местния парламент

Взето решение за закупуване на сграда е популизъм

В законовия срок кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков ще вземе решение дали да атакува решение на Общинския съвет за закупуване на сграда. Той посочи, че законовите възможности са да върне решението на местния парламент или да го обжалва в съда. Проблемът е, че в бюджета на общината за 2016 г. не са предвидени средства за такава инвестиция.
Сградата е в с. Ведрина и е с площ от 1700 кв. м. Кметът на селото Георги Георгиев представи решение на общото събрание на жителите му, с което те искат сградата да бъде закупена от Общината. Идеята е там да се разкрие пенсионерски клуб и магазин, тъй като сега и двата магазина в с. Ведрина се помещават в гаражи в покрайнините на селото. Имотът се продава за 22 000 лева. Събранието на селото е решило да използва за закупуването сумата от 12 400 лв., която е от отчисленията от 30 % от събраните наеми и продажби. От общинския бюджет трябва да се обезпечат 9 600 лв.
Според кмета на Общината инж. Тошко Петков, в бюджета за тази година няма предвидени средства за целта. Освен това, състоянието на сградата е много лошо и за ремонта й ще са нужни между 150 и 200 хиляди лева, които отново ще тегнат на общинския бюджет.
"За мен, това, че Общинският съвет взе такова решение, има доста голям нюанс на популизъм ", коментира инж. Петков.