В Австралия снимат документален филм за INXS

Булевард

29-07-2016, 02:02

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

INXS се разпаднаха

Режисьорът Ричард Лоуенстайн е бил близък приятел на покойния фронтмен на групата Майкъл Хътчинс

Снимките на пълнометражния документален филм за фронтмена на група „INXS” – Майкъл Хътчинс, започнаха в понеделник в Австралия, съобщи „Deadline”. Режисьор е Ричард Лоуенстайн, който е бил сред най-близките приятели на починалия през 1997 г. музикант.

„Мисълта, че разполагаме с всичко необходимо плюс подкрепата на компания като „Universal”, засилва желанието ми да направя филм, който да изглежда и звучи по най-правдив и автентичен начин”, казва Лоуенстайн. И допълва, че приходите от показа на бъдещата лента са предназначени за дъщерята на известния изпълнител – Тайгър Лили.

Майкъл Хътчинс се самоубива на 37 г. през 1997-а. Тогава групата е на турне, лансирайки албума „Elegantly Wasted”. Според останалите музиканти от „INXS” Майкъл е бил в депресия, въпреки славата и огромния комерсиален успех.

Хътчинс е роден на 22 януари 1960 г. в Сидни, Австралия, но ранното му детство минава в Хонконг. Едва 8-годишен се снима в реклама на магазин за играчки. Вече тийнейджър, Майкъл се връща в родината си. Там се запознава с Андрю Фарис, с когото учат заедно в гимназията „Дейвидсън” в Сидни. На 16 август 1977-а Андрю, братята му Тим и Джон, Майкъл и още двама техни приятели сформират първата си група „Farriss Brothers”, която по-късно е преименувана „INXS”.

Първият сингъл на бандата – „Simple Simon”, излиза през пролетта на 1980-а, а няколко месеца по-късно се появява и първият албум – „INXS”. До смъртта на Хътчънс групата записва 10 албума, а сред най-известните й песни са „Suicide Blond”, „New Sensation”, „Never Tear Us Apart”. Има седем награди на Асоциацията на австралийската звукозаписна индустрия (ARIA), три номинации за „Грами” и още 11 за MTV Video Music Awards, пет от които се превръщат в статуетки. Два пъти печелят и престижното музикално отличие „Brit”.