Започна изграждането на градска тоалетна в Ген. Тошево

Животът

30-07-2016, 10:20

Снимка:

Община Ген. Тошево

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Генерал Тошево отпуска стипендии за студенти

Почистват дерето в Ген. Тошево

Изгражда се и съблекалня за спортуващите

Започна дългоочакваното изграждане на градска тоалетна. Много години жителите на града настояваха за създаването на такава, тъй като старата, която се намира срещу входа на лятното кино, отдавна не функционира.
Новата тоалетна ще се намира на един от входовете на парка – срещу ЖП прелеза – в пространството между ресторант “Свети Георги” (басейна) и спортната площадка за баскетбол и волейбол. Строителството на съоръжението започна с изграждането на бетонова площадка, върху която ще бъдат монтирани т. нар. WC контейнери (тоалетни). Тоалетните ще бъдат направени с две отделения – за мъже и жени, като ще има и специално такова за хора с трайни увреждания и подход към него.
Градската тоалетна ще бъде водоснабдена и ще отговаря на всички съвременни изисквания, като строителните работи по основата трябва да завършат до десетина дни. След това предстои сглобяване на модулите. Всяко едно от отделенията ще има умивалник.
Финансирането на обекта се осъществява със средства от бюджета на Община Генерал Тошево за 2016 година.
В същото време, до спортната площадка за футбол с изкуствена настилка, започна изграждането на съблекалня за нуждите на практикуващите този вид спорт. Строителството на съоръжението също е в началната си фаза, като в момента се полагат бетоновите основи на обекта.