ДАЕШ заплашва с атентати Олимпиадата в Рио

Спец службите в Бразилия затягат контрола

Мащабна атака, включваща отравяне на водата във водоизточниците на Рио де Жанейро обмислят терористите от Ислямска държава. Такива съобщения са били прихванати от спец службите, които вече работят по затягането на контрола на питейните източници за жителите и гостите на Олимпиадата.

Игрите в Рио вече станаха обект на анализ заради замърсените води, в някои от които бяха открити дори човешки останки, а това е накарало терористите да се насочат към едно от най-слабите звена в организацията на Рио 2016.

Сред вариантите за удар срещу спортистите и феновете са и въздушни атаки с дронове.

Междувременно пореден инцидент около организацията на Олимпийските игри в Рио насочи вниманието към Бразилия дни преди официалното откриване на 5 август. След проблемите във водопровода и електрическата инсталация в олимпийското село, сега спортистите трябваше да се справят и с пожар.

Делегация от близо 100 спортисти от Австралия трябваше панически да бягат от квартирите си, след като в сградата пламна огън, а противопожарната система не реагира, тъй като е била временно изключена заради течащите ремонти.Няма пострадали и ранени при извънредната ситуация, а разследването досега сочи, че пожарът е причинен от изхвърлена цигара в кошче за боклук.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"