Три дни пазели Мария да не посегне на живота си

Крими

01-08-2016, 11:02

Снимка:

Кадър Канал 3

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стара Загора скочи в подкрепа на Мария, убила Боньо Фаса

Двама психолози извеждат момичето от тежкото психично състояние след ужаса с Боньо Фаса

Три дни служители от съдебна охрана са наблюдавали 18-годишната Мария Гиздева да не посегне на живота си в следствени арест. Шокът за детето е бил огромен, защото в началото на миналата седмица рецидивистът Богдан Динев - Боньо Фаса й се нахвърлил, за да я изнасили, пише в."Телеграф". Ден по-късно последвал втори удар за психиката на отличничката от Търговската гимназия в Стара Загора, след като тя е разбрала, че при опита си да се защити с първия й попаднал в ръцете нож, го е пробола фатално.

"Камък ми падна от сърцето, като я освободиха. Ако беше останала в ареста, имаше голяма вероятност да опита да се самоубие", коментира адвокатът на момичето Валентин Димитров.

Обрат

Той обясни, че ключов момент в хода на делото е бил промяната на обвинението от умишлено убийство в нанасяне на средна телесна повреда, след която се е стигнало до непредумишлена смърт. Ако защитникът успее да докаже след прилагане на експертизи по делото, че Мария е използвала ножа при неизбежна самозащита, детето може да бъде напълно оправдано. 
Повечето служители на старозагорската полиция, както и познати на Гиздева застават твърдо зад нея, тъй като Боньо Фаса имал присъда за разврат, задържан е още за рекет и по думи на ченгетата е стар рецидивист. Според адвокат Валентин Димитров една от жертвите му е скочила от третия или четвъртия етаж, за да не я насили. Жената дори била готова да даде показания в хода на делото, защото искала да защити Мария.

Шокът

Макар и да беше освободена в петък, Гиздева още не се е отърсила от шока. Дввама психолози работят с детето, за да му помогнат да преодолее травмата. Родителите на ученичката също са неотлъчно до нея. Според специалисти сега е добре детето да смени малко средата и да не се връща в кафето на работа, където често идвал и Динев. Той бил приятел със собственика на заведението, намиращо се срещу бившия универсален магазин в Стара Загора и често висял там и закачал Мария. Във фаталния понеделник й предложил да се приберат заедно, защото са в една посока, а в къщата си я примамил със снимки на собствената си дъщеря, които щял да й показва.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен