Само един фен на "Ботев" излезе виновен за потрошения стадион "Лазур"

Крими

01-08-2016, 11:46

Снимка:

sportal.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 10 000 фена на Ботев и Локо нападат бургаския плаж

Стадионът за пореден път остана с потрошени седалки

"Ботев" - Пловдив и съгражданите им от "Локомотив" направиха реми 1:1 в Бургас и така Пловдив се оказа без господар в началото на футболния сезон. Без стадион заради футболните страсти може да се окаже Бургас, което е по-голяма беля. Приемайки домакинските мачове на "Ботев" в началото на сезона, заради недовършеното осветление на базата в Коматево, Бургас се прояви като добър домакин.  За благодарност обаче получи изпотрошени седалки. Ако и вторият домакински мач се играе в Бургас, нищо чудно домакинските мачове на бургаските отбори да се играят пред правостояща публика и то по принуда. Добре ще е председателят на Съвета на директорите на пловдивския клуб Ангел Палийски така както любезно обясни, че отборът е избрал за начало на сезона стадион в Бургас, да намери начин да обясни и на феновете, че играят на чужд стадион.
Ще бъде добре и пред съда за футболно хулиганство, при подобни прояви, да се изправят всички виновни. Стотици ултраси вилняха на стадиона, а се оказа, че само един "изяде попарата" за всичко това, което се случи по време на мача и след него. 
Така на 31.07.т.г. в Бургаския районен съд е внесен акт за спортно хулиганство от 32-годишния Й.З. от Пловдив / привърженик на ПФК "Ботев" - Пловдив/. В съдебно заседание му е наложено административно наказание – глоба в размер на 300 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година.