След спецоперация в Плевен: Трима в ареста заради наркотици

Уведомен е прокурор в РП-Плевен

На 29 юли 2016 година в 19 часа е проведена специализирана операция по линия "Наркоразпространение", с участието на служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Плевен, служители от група охрана на масовите мероприятия при ОДМВР-Плевен и служители на РДПБЗН на територията на град Плевен.

При проникване в жилище на улица „Антим I“ в Плевен са установени 30-годишен, 20-годишен и 26-годишен, и тримата от Плевен. При претърсване на метална каса в електрическо табло, обслужващо апартамента, е намерена пластмасова кутия с приблизителни размери 20/30 см., съдържаща 8 полиетиленови пакета с прахообразно вещество. При направения наркополеви тест веществото е реагирало като амфетамин с общо тегло около 200 грама. Установен е и полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса, която при наркополеви тест е реагирала на марихуана, с общо тегло около 300 грама. В жилището са открити и иззети, укрити две електронни везни, два пластмасови съда с малки количества суха зелена тревиста маса, метална кутия с малко количество суха зелена тревиста маса и метална кутия със сумата от 15 000 лева. Извършено е претърсване и изземване в избено помещение, на адреса на 20-годишния и са установени 20 грама суха зелена тревиста маса, която при наркополеви тест е реагирала на марихуана.

И тримата са задържани за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 от ЗМВР за извършено престъпление по чл. 354 „а“ от НК. Уведомен е прокурор в РП-Плевен. 30-годишният е е задържан за срок до 72 часа в сектор"Арести". По случая е образувано досъдебно производство, по което продължава работа разаследващ полицай.