Дядо и внук са причинили пожара в община Маджарово

Причината - проявена небрежност при приготвяне на патладжани

Възрастен мъж на 67 години и 21-годишният му внук са причината за големия пожар, който пламна между селата Малки Воден и Бориславци в община Маджарово, обл. Хасково. Дядото се казва Христо Янев и е от Свиленград, а внукът му носи името Димитриус. Това е съобщил на пресконферениця началникът на хасковската полиция Ангел Цанков, предава haskovo.info.

Двамата мъже не са причинили умишлено пожара, но са проявили небрежност, категорични са от МВР. Дядото и внукът му са отишли до лозята в с. Бориславци вчера (31.07) и са запалили огън с цел да пекат зимнина - патладжани. Пламъците от огъня обаче обхванали сухи треви, а двамата не успели да се справят с разгорялия се огън.

Въпреки доказаната му вина, възрастният мъж е освободен, тъй като има сериозни здравословни проблеми - три байпаса. Внукът също е бил разпитан от следователите.

В гасенето на пожара се включиха десетки пожарникари, граждани и военни. За да помогне за спрявянето със ситуацията бе изпратен и хеликоптер от авиобаза Крумово. Продължават действията за овладяване на огъня, като за момента няма опасност за населението. Към момента пожара е локализиран в землището на с. Бориславци.