"Българе" играе "Осмото чудо" в Античния театър

Мисия Пловдив

01-08-2016, 20:07

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи премиерно своя четвърти авторски проект "ОСМОТО ЧУДО" пред пловдивска публика на 29 септември 2016 г., четвъртък, от 20 часа в Античния театър в града на тепетата. Пловдивската сцена е петата в страната, на която мащабната продукция ще бъде показана след бляскавата премиера на 14 юни 2016 г. в Зала 1 на НДК.
Христо Ив. Димитров - продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. "Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "БЪЛГАРЕ" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.
Спектакълът "Осмото чудо" е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, на чиято внушителна финансова подкрепа ансамбъл "Българе" дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла.
Билетите за "Осмото чудо" на цени от 12, 15 и 20 лева от 1 август вече са в продажба в Билетен център пред Община Пловдив. Новият спектакъл на "Българе" е изключителното изживяване за родолюбци и емоционално предизвикателство за ценителите на фолклорното ни изкуство, в което пловдивчани могат да се убедят сами.