Внезапно ни напусна бившият капитан на Акулите

40-годишният Траян Дянков е получил инфаркт вчера

Инфаркт отне живота на бившия защитник и капитан на бургаския „Черноморец” и „Локомотив” /Пловдив/ Траян Дянков. 40-годишният старши треньор на „Спартак” /Варна/ е получил пристъп докато е тичал на стадион „Локомотив” вчера. Той е починал внезапно малко преди тренировката на тима. Трагедията се е случила около 19:00 часа в понеделник.
Бившият футболист е паднал близо до съблекалните на стадиона, като преди това е направил няколко обиколки за загрявка преди заниманието. На място са пристигнали медицински екип и полиция.
Дянков наскоро бе станал старши треньор на „Спартак” /Варна/, където започва кариерата си. Играл е още за отборите на „Велбъжд”, „Динамо” /Махачкала/, „Черноморец” /Балчик/ и „Обзор”. С тима на „Локомотив” /Пловдив/ става шампион на България през 2004 година, a в елита на родния ни футбол има 302 мача. Първият му мач в „А” група е на 10 април 1994 г. „Славия” – „Спартак” /Вн/ (2:0), когато влиза като резерва в 86-ата минута.
В „Черноморец” започва да играе през юни 2006 г., когато подписва договор с бургазлии. С „акулите”  Траян Дянков играе мачове в турнира Интертото през 2008 г. срещу словенски „Хит Горица” и швейцарския „Грасхопер”. След седем сезона в „Черноморец” през 2013 г. договорът му не е подновен и напуска.