Бог Дионисий акостира в Поморие за празника на морето и виното

Животът

02-08-2016, 13:03

Снимка:

Пресцентър Община Поморие

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тони Димитрова и The Pomorians ще подгряват празника на виното в Поморие

Тазгодишното издание бе официално открито от заместник-кмета Илия Джингов

Снощи веселият бог Дионисий и неустоимите му менади отново пристигнаха в Поморие по повод летните празници на виното. Превърналите се в традиция тържества на „Море от вино” се провеждат вече 15 поредни години и биват очаквани с нетърпение както от жителите, така и от гостите на града.

Тазгодишното издание бе официално открито от заместник-кмета Илия Джингов и председателя на НЧ „Просвета 1888” Милчо Талев. Областният управител Вълчо Чолаков пък изпрати поздравителен адрес за случая, а последвалите сърцати изпълнения на певицата Тони Димитрова приповдигнаха настроението и събраха стотици хора на площада.

Още много концерти, изложби, спектакли и фестивали очакват поморийската публика. В града, надарен с лъчиста плажна ивица и щедри лозови масиви, програмата продължава с Националната седмица на морето, тъй като виното и морето тук вървят ръка за ръка.

На поморийския бряг ще акостира още един митичен герой… За да разберете кой е той, заповядайте на 07.08.2016 г. /неделя/, в  19.30 часа на Стария кей!