Дизела на осмо място в престижно състезание

Кирил Николов зае тази позиция във втория си старт за световната купа по Скай Рънинг - SkyRace Compedrossa

Екстремният бегач Кирил Николов - Дизела завърши на престижното осмо място във втория си старт за Световната купа по Скай Рънинг - SkyRace Comapedrosa. Стартът в Андора предложи изключително технично трасе с 22 километра дължина (+/- 2280 метра денивилация) и преминаваше през най-високия връх на Княжеството -  Кома Педроса - висок 2946 метра.

Първият финиширал беше Том Оуенс с време 2 часа, 40 минути, 2 секунди и 22 стотни. След него завърши испанецът Хасан Чаоу Аит, който избяга трасето за 2:41:30.91, с 1:28.69 разлика от първенеца. Третото място също бе завоювано от испански представител - Ариц Егеа с време 2:44:24.72. Времето на Кирил Николов бе 2:47:48.30, на 7:46.08 разлика от Оуенс.

Класирането за световната ранглиста се определя от осем старта през годината, като за финалното класиране се взимат четирите най-добри времена на атлетите. С два старта до момента Кирил Николов заема 12-ото място в световната ранглиста по Скай Ръниниг.

„Изкачването на Кома Педроса беше изключително технично и по стръмен скален склон. Точно, когато преминавах най-стръмния участък, стана каменопад. Разминах се на косъм от доста голям камък, а на състезателя пред мен му се наложи да прескочи огромна търкаляща се скала. Мисля, че мога да определя трасето като лудо, и се радвам, че имах късмет“, разказа Дизела за състезанието.