Избрани Новини
През лятото броят на хранителните отравяния се увеличава
03-08-2016, 09:48
Снимка:gotvach.bg
Автор:blagoevgradutre
Още по Темата:200 социално слаби и болни хора в Кюстендил ще получават топъл обяд
Причините най-често са неизмити плодове и зеленчуци, развалени меса и месни продукти, риба и яйца
През летния сезон броят на хранителните отравяния се увеличава, каза Елена Андонова, експерт към Регионална здравна инспекция в Кюстендил, цитирана от Фокус. Тя цитира медицинска статистика, която сочи, че с около 40% е увеличението на случаите на хранителни отравяния през летния сезон от годината. „През този период храната е добра среда за развитие на някои патогенни микроорганизми при висока температура и влажност”, каза Елена Андонова. Причините за хранителни отравяния най-често са неизмити плодове и зеленчуци, развалени меса и месни продукти, риба и яйца, развалени пасти и торти с крем. Препоръката на експертите е хранителните продукти и готовите храни да се съхраняват само в хладилни условия, както и да се спазва добрата термична обработка. Спазването на висока лична хигиена също е задължително.
Топ Новини