17-годишно момче почина след като си направи татуировка в Слънчев бряг

Крими

03-08-2016, 11:52

Снимка:

aquaphorfortattoos.com

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оперираха жена с татуировки, помислили ги за ракови клетки

Кракът на младежът се инфектирал още на следващия ден

17-годишно момче издъхна след като си направи татуировка в Слънчев бряг. Мартин Владимиров решил да татуира крака си, но получил инфекция, която се оказала смъртоносна.

Младежът е родом от Благоевград, но през летния сезон започнал работа като спасител на плажа в Несебър. Спечелените пари искал да задели за предстоящия си абитуриентски бал.

Във фаталния ден Мартин посетил студио за татуировки в Слънчев бряг, където му бил направен голям татус на крака. Още на следващата сутрин кракът му се подул и той отишъл до Спешния център в Несебър, а от там му назначили лечение с хапчета. Състоянието на момчето обаче продължавало да се влошава и негов приятел го закарал до бургаска болница. Лекарите му направили вливания и го освободили за домашно лечение.

Два дни по-късно положението станало критично  и момчето повикало баща си от Благоевград. Мъжът взел сина си и тръгнал към родния им град, но по пътя Мартин се почувствал още по зле. Бащата откарал детето до Спешния център в Пловдив, където то малко по-късно издъхнало.

Ужасната трагедия се дължи на неспазването на добра хигиена след татуиране. Най-малко седмица след извършване на подобна процедура, травмираното място, което представлява открита рана, не бива да се излага на слънце. Ходенето на плаж и продължителното стоене под пряка слънчева светлина са изключително противопоказни в тези случаи.

За съжаление много млади хора не спазват препоръките на татуистите и си навличат сериозни възпаления и кожни инфекции, които понякога могат да доведат и до фатален край.