Марица стана вицешампион на България по плажен волейбол

Спорт

04-08-2016, 10:11

Снимка:

volleymaritza.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отборът на Марица (Пловдив) стана национален отборен вицешампион на България по плажен волейбол за жени. След като Жълто-сините оставиха нещата да се решат извън техния контрол - в последната премера от пилотния сезон на Националната отборна лига, те трябваше да се задоволят със сребърните медали.

Шампион стана Перун (Варна), който надигра гостуващия Божур волей (Божурище) с 3:1 победи и изпревари пловдивчанки в крайното класиране по геймово съотношение. Двата тима завършиха с по 17 пункта (спечелени мачове) и по 4 спечелени премери, но геймовият актив на Перун от 36:15 (2.4000) се оказа с една идея по-добър от този на Марица – 38:17 (2.2353).

Преди тази последна премера, Марица имаше добри шансове за шампионското злато. За целта Божур волей трябваше да спечели поне един мач плюс още два гейма в останалите три от срещата с Перун.  Клубът от западна България обаче загърби спортсменския дух и изпрати във Варна само една двойка – младите Павлина Дачева & Милена Костова, подсигурявайки две служебни победи за домакините. Въпреки че Поли и Милена дадоха всичко от себе си на морския бряг и дори спечелиха първия си мач с Никол Николова & Стефани Кьосева с 2:0 (21:19, 21:10), те не успяха да сътворят сензация срещу опитните Диана Филипова & Лора Илиева и загубиха с 0:2 (19:21, 15:21), което в комбинация с двете служебни победи бе достатъчно, за да триумфира Перун като шампион на България.

Очаква се в най-скоро време да се насрочат дата и място за церемонията по награждаването, на която купите и медалите ще бъдат връчени на първите призьори в Националната отборна лига.