Съдят мъж, оказал съпротива на полицай и се заканил да го убие

Крими

04-08-2016, 13:35

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем по бързо производство Ирфан Х., на 57 г., за това, че попречил на орган на властта да изпълни задълженията си и за закана с убийство на длъжностно лице при изпълнение на службата му – престъпления по чл.270 ал.1 и по чл. 144 ал. 3 във връзка с ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. 
На 3 август 2016 г., към 3 часа, в гр. Карлово полицейски патрул спрял за рутинна проверка лек автомобил „Ауди 80“, управляван от Ирфан Х. Установено е, с техническо средство „Алкотест Дрегер“, че шофьорът е управлявал колата след употреба на алкохол – 0,96 промила. Водачът отказал да изпълни полицейско разпореждане – да извади контактния ключ от автомобила си, след което насочил пистолет срещу проверяващия го служител на МВР. Впоследствие се оказало, че оръжието е законно притежаван газов пистолет. Ирфан Х. не е успял да произведе изстрел, бил неутрализиран от полицейските служители  и отведен в РУ на МВР-Карлово.
Обвиняемият е задържан в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 5 август 2016 г., Районна прокуратура-Карлово ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.