Осъдиха на 2 години затвор мъж за кражба

По реда на глава 27 от Наказателно-процесуалния кодекс

Районна прокуратура-Стара Загора постигна осъдителна присъда в размер на две години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим спрямо Емил Н., на 54 г., за престъпление по чл. 206 ал.3 във връзка с ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

Емил Н. е признат за виновен за това, че през ноември 2014 г., в местността „Бялата пръст“ в района на „Баритна мина“ в землището на гр.Стара Загора, противозаконно е присвоил чужди движими вещи – сума в размер на 1 420 лв., собственост на П.П., която владеел – предадена му за закупуване на строителни материали, като обсебването представлява опасен рецидив. 

Съдебното следствие е проведено по реда на глава 27 от Наказателно-процесуалния кодекс – съкратено съдебно следствие, с пълно признаване на всички факти и обстоятелства по обвинителния акт от страна на подсъдимия, като определената му присъда е била намалена от Районен съд-Стара Загора с една трета на основание чл.58а ал.1 от НК и му е била наложена окончателна присъда в размер на 2 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим в затворническо общежитие от закрит тип. На 9 февруари 2016 г.  по искане на Районна прокуратура-Стара Загора спрямо извършителя е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, непроменена до настоящия момент.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора