Продължава сметосъбирането на „Коматевско шосе“

Новините

04-08-2016, 16:21

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сметосъбирането по ул. „Коматевско шосе“ продължава по график, който не е нарушаван нито за ден след започналата реконструкция на трасето, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Той увери, че благодарение на своевременно създадената организация в района на реконструкцията са осигурени дори повече съдове за отпадъци, отколкото преди.

По график контейнерите в ремонтиращия се участък продължават да се почистват два пъти седмично. Досегашните съдове тип „Кука“ – 110 л, са сменени с „Кука“ – 220 л, които са оборудвани с колелца.

Тъй като в отсечката на строителните дейности наш камион не може да влезе, сметосъбирачите придвижват съдовете на колелца до една от двете крайни точки, където отделно са поставени по-голям брой контейнери тип „Бобър“ с вместимост 1,1 куб. м“, каза Иван Стоянов.

Той допълни, че ОП „Чистота“ няма да допусне замърсяване в квартала. Междувременно по обходния път, където е пренасочен трафикът от „Коматевско шосе“, дежури цистерна с вода, която постоянно да оросява трасето срещу запрашаване на въздуха.