Волейболистите до 15 години надиграха Черна гора с 3:0

Доволен съм от чистата победа, заяви Драган Иванов

Националният отбор по волейбол на България за момчета до 15 години постигна първа победа на Балканиадата, която се провежда в сръбския град Иваница.

След като на старта волейболистите ни отстъпиха на Румъния с 2:3 гейма, във втория си мач от предварителна група „В“, тимът ни, воден от треньора Драган Иванов надигра днес чисто Черна гора с 3:0 (27:25, 25:8, 25:12).

Трудности за България имаше само в първата част, след което родните „лъвове“ тотално надиграха съперника, а мачът приключи за 69 минути игра.След този успех България оглави временно групата с актив от 4 точки, като съхрани шансове за второ място в групата и продължаване на полуфинал.

По-късно тази вечер е вторият мач от нашата група, като домакините от Сърбия излизат срещу Румъния от 20:30 ч (б.в)

Утре, 5 август, волейболистите на България се изправят срещу Сърбия, в изключително важен двубой, който е с начален час 20:30 ч (б.в).

„Доволен съм от чистата победа над Черна гора. Мисля, че загубата в първия ден на турнира се отрази в първия гейм на мача. След като го спечелихме всичко си дойде на мястото. Смятам, че в следващия двубой, който е срещу домакините ще играем още по-добре“, сподели треньора Драган Иванов.