Поставиха Неви Владинова сред потенциалните финалистки в Рио (Видео)

Голямата фаворитка за златото е трикратната абсолютна световна шампионка Яна Кудрявцева

Единствената ни представителка в индивидуалния турнир по художествена гимнастика Невяна Владинова бе посочена като потенциална финалистка на Летните олимпийски игри. Красиво видео в YouTube показва 10 момичета, които ще се борят за призово класиране в Рио де Жанейро. Сред тях е и дебютантката ни на най-големия спортен форум, която спечели бронз на лента на Световната купа в София през май.

Голямата фаворитка за златото в Рио е трикратната абсолютна световна шампионка Яна Кудрявцева (Русия), а пред другите кандидатки за челните места са Маргарита Мамун (Русия), Ганна Ризатдинова (Украйна), Нета Ривкина (Израел), Йон-Дже Сон (Корея), Кения Мустафаева (Франция) и други.

При отпътуването си за Рио преди два дни Неви сподели, че се чувства напълно подготвена за участието си на Олимпийските игри, пише "Спортал".

"Готова съм за Олимпиадата. Направих всичко, което трябваше дотук. Настроението е отлично, имаме още малко време там - лагер, за да се аклиматизираме, но каквото трябваше да направим тук го свършихме. Очаквам да се представя по най-добрия начин, да си изиграя съчетанията без грешка и да се класирам за финала", заяви тя на летище "София".