Убиецът Фарук, който погуби семейството мотористи, сменил два адреса

Крими

05-08-2016, 09:11

Снимка:

Кадър Нова ТВ

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прегазилият и убил двама мотористи Фарук Бекташ, пуснат на издирване

Аз съм на 60 години, на тази възраст, ако вляза в затвора, животът ми свършва, споделил той и офейкал

Турският гастарбайтер Фарук Бекташ, който уби на място семейството мотористи Таня и Бойко Бойкови, е сменил два адреса, преди да избяга. Първоначално той представил договор за наем на ул. "Княз Борис I" № 61. След това го сменил с етаж от къща на ул. 58 в кв. Враждебна. Това стана ясно вчера в САС, където трябваше да се гледа мярката за неотклонение на чужденеца. Той обаче не се появи, след като миналия четвъртък съдия Недялка Николова от СОС го пусна под домашен арест, а впоследствие той избяга. 
Чужденецът е изчезнал още в нощта на събота срещу неделя. На 31 юли служител на Пето районно е отишъл до адреса, за да провери спазва и се мярката за неотклонение и се оказало, че Фарук го няма. Веднага след като бе освободен миналия четвъртък, той се интересувал какви биха били последиците при евентуална присъда. 
„Аз съм на 60 години, на тази възраст, ако вляза в затвора, животът ми свършва” споделил той на близките си.
  Пред Софийски окръжен съд прокурор Красимир Дерменджиев настоя Фарук да бъде оставен в ареста за постоянно, тъй като е чужденец, няма постоянен адрес у нас, а договорът за наем е сключен от движение с ясна цел да се измъкне от ареста. 
Двамата адвокати на обвиняемия обаче обясниха, че той бил готов да съдейства на разследващите и затова наел квартира, за да е на разположение, пише в. „Телеграф”.