Успех в Европейската отборна лятна купа по тенис за България

България стартира с победа участието си на Европейската отборна лятна купа за момичета до 12 г. във Франция

България стартира с победа участието си на Европейската отборна лятна купа за момичета до 12 г. във Франция, съобщават от БФТенис. Тимът ни в състав Катерина Димитрова, Стела Пеева и Денислава Глушкова, с капитан Крум Крумов, победи силния състав на Чехия, шампион от Европейската зимна купа, с 3:0 успеха. Първо Пеева обърна Линда Носкова за 6:7, 6:0, 6:2, а след това Катерина Димитрова надделя над Линда Фрухвиртова с 6:0, 6:4. На двойки талантливите ни състезателки отново бяха безапелационни. Димитрова и Глушкова се наложиха над Агата Черна и Фрухвиртова с 6:4, 4:6, 10:3. В петък (5 август) отборът ни продължава борбата за призовите места със състава на Хърватия.
Само преди седмица националният ни отбор за юноши до 18 г. победи връстниците си от Чехия – страна с изключително добре развит юношески тенис в квалификациите на Европейската лятна купа. Тогава Златан Палазов и Александър Донски донесоха успеха на България.

В същото време отборът ни за момчета до 12 г. ще играе за местата от 5-о до 8-о на финалите на Европейската лятна купа, която се провежда във Франция. Тимът ни в състав Динко Динев, Драгомир Драганов и Янаки Милев, с капитан Йордан Кънев, отстъпи на силния тим на Русия с 1:2. Първо Динев загуби от Константин Женов с 1:6, 2:6, а след това Драганов бе надигран със същия резултат от Михаил Гороков. В срещата на двойки Динев и Милев се наложиха над Женов/Горанов с 5:7, 6:2, 12:10. В петък (5 август) момчетата ни ще играят с Чехия.