Станимира Петрова на две победи от медалите в Рио

Две победи са необходими на българката Станимира Петрова (51), за да стигне до медалите в турнира по бокс на Олимпийските игри в Рио. Това стана ясно след изтеглянето на жребия при мъжете и жените.

Станимира Петрова играе първата си среща на 12 август, петък, срещу Татяна Коб (Украйна). Победителката ще играе на четвъртфинал срещу Никола Адамс (Великобритания), олимпийска шампионка от Лондон 2012.

Това не е първата среща на Петрова и 28-годишната украинка Татяна Коб. Последно през април тази година Станимира Петрова победи Татяна Коб на полуфинала на олимпийската квалификация в турския град Самсун, пишат от Заншин/Zanshin. Украинката е европейска шампионка през 2009 г. в категорията до 51 кг и бронзова медалистка от Световното първенство по бокс през 2010 г.

33-годишната олимпийска шампионка Никола Адамс почива в предварителния кръг и ще играе на 16 август, вторник, на четвъртфинал срещу победителката от срещата между Петрова и Коб. По този начин, на Петрова са необходими две победи, за да стигне до полуфинал на Олимпиадата и битката за медалите.

Другото голямо име в тази категория – олимпийската вицешампионка от Лондон 2012 г., победителка в Азиатските игри и световна шампионка – 28-годишната Рен Канкан (Китай) също играе направо на четвъртфинал на 16 август, вторник.

Първи от българите в бокса в Рио ще играе Симеон Чамов (69). На 8 август, понеделник, той ще срещне в предварителния кръг Онур Сипал (Турция), като това не е първият мач между двамата.

На 13 август, събота, първа среща играе европейският шампион от 2015 г. 19-годишният Даниел Асенов (52) срещу Фернандо Даниел Мартинес (Аржентина). Съперникът на българина е на 25 години, бронзов медалист от Южноамериканските игри през 2010 г.