Община Добрич подаде проекти за над 14 млн. лв. по инвестиционната си програма

Те са на обща стойност 14 123 658 лева

Община Добрич е подала четири проектни предложения от инвестиционната си програма, която ще се финансира от оперативна програма "Региони в растеж", съобщиха от общинската администрация. Те са на обща стойност 14 123 658 лева.
Единият от проектите е за внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на пожарната. Той е на стойност 600 000 лв. Вторият проект е за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради в Добрич. След проведените от Община Добрич процедури са одобрени 9 сгради. Общата стойност на проекта е 3 038 478 лв. Планира се около 370 домакинства да обновят жилищата си.
Депозиран е и проект за реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич. В него са заложени дейности по обновяване сградите на четири детски градини, както и на три училища с инвестиция за 9 000 000 лв.
В инвестиционната програма е включен и проект за подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие. Той предвижда ремонт на улица в индустриалния квартал на града на стойност близо 1 500 000 лева.
Проектните предложения са предоставени за оценка на Междинното звено, което следва да сформира оценителна комисия от външни експерти и тя в 90-дневен срок да оцени проектите.