Тринадесет души загинаха при пожар във Франция

Опровергаха твърденията, че е имало взрив в бара

Най-малко 13 души загинаха, а шестима бяха ранени при пожар в бар във френския град Руан, предадоха световните агенции, като цитираха министъра на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов.
Пожарът е избухнал около полунощ. По това време в бара е имало млади хора, събрали се да празнуват рожден ден. Министърът каза, че по случаят се води разследване.
Според префектурата на департамента Сен-Маритим, в който се намира Руан, пожарът е започнал около полунощ местно време. Той е избухнал в бара Куба Либре, намиращ се в центъра на града. Жертвите са се задушили от токсични газове от пожара, възпламенил тавана на една от залите на бара, намираща се в мазето му. Там именно било партито за рождения ден.
От полицейския участък на Руан опровергаха твърденията, че е имало взрив в бара. Те уточниха, че свещите за рождения ден са подпалили тавана на помещението, в което е било партито. Таванът е бил от полистирен и бързо се е възпламенил, като при това се е стигнало до отделяне на токсични газове, които са задушили гостите на тържеството.