Задържаха още 15 нелегално преминали границата

Крими

06-08-2016, 10:49

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Софиянец тръгна да прекарва мигранти - спипаха го

Само за два дни заловените бежанци в Бургаско са 52-ма

За два дни задържаха 52 нелегални имигранти. Снощи около 20.30 ч. на около 2 км от Царево в посока с. Лозенец /по второкласен път/, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка "Мерцедес МL 320", със старозагорска регистрация, управляван от 23-годишния Д.Х. от Чирпан. Те открили в купето на автомобила 15 нелегално преминали границата на България, без документи за самоличност, самоопределили се като граждани на Ирак. Водачът на автомобила – Д.Х., както и петима от нелегално преминалите са отведени и задържани в Районно управление – Царево за срок от едно денонощие. Останалите 11 човека са отведени и задържани в ГПУ – Царево за срок от 24 часа. Спрямо българския гражданин е образувано бързо полицейско производство по чл. 281 от НК / каналджийство/. Нелегално преминалите ще бъдат настанени в специализиран център.
Припомняме, че "ловът" на мигранти през вчерашния ден започна около 01.00 ч. на пътя Ахтопол - с. Варвара, на около 2 км след селото в района до "Падналите мостове". Тогава служители от Районно управление - Царево установиха, че водачът на "Мазда 6", със софийска регистрация - 36-годишният В.Н. от София, превозва петима мъже, без документи за самоличност, нелегално преминали границата на България, самоопределили се като граждани на Иран и Ирак.
А два дни по-рано бургаските полицейски служители от Второ и Пето Районно управление – Бургас задържаха микробус "Ивеко 35 С 10", със софийска регистрация, управляван от 49-годишната М аргарита К. от Кюстендил, превозващ 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак. Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили, ескортираха микробуса с нелегално преминалите границата на България.
С новите 15 нелегално преминали, броят на задържаните от полицейските служители на ОДМВР – Бургас мигранти само за два дни нараства до 52. 
Образувани са три бързи полицейски производства за каналджийство по чл. 281 от НК - за каналджийство.