Нови подземни контейнери ще има в Бургас

Мисия Бургас

06-08-2016, 12:09

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Глобяват клошари за ровене в контейнери за разделно събиране

Сметосъбирането - отново рано сутрин

Модерните съоръжения за разделно сметосъбиране ще бъдат изградени във "Възраждане"

Община Бургас продължава да разширява системата от подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци. Вече е обявена обществена поръчка и се събират оферти за проектиране и доставка на 240 такива съоръжения. Те ще бъдат монтирани през следващите години в различни части на града.
Най-напред нови подземни контейнери ще бъдат изградени в к-с "Възраждане", като това ще става едновременно с ремонта на пътната инфраструктура там. Предвижда се в бъдеще иновативният начин за сметосъбиране да бъде прилаган във всички зони на града.
Първите подземни контейнери, които Община Бургас изгради, се намират на ул. "Сливница". Модерните съдове дадоха добър резултат. Те събират много по-голямо количество отпадъци и не позволяват отделянето на неприятни миризми и разпиляване на сметта.  
Другото предимство на съдовете е, че заемат много по-малко място върху надземната площ. Така се осигурява повече свободно пространство за коли и пешеходци. Единствената част от тях, която се вижда, е приемното устройство, което е високо близо 90 сантиметра. Чрез хидравлична система отварянето на капака на контейнера става лесно и удобно.