Министрите избраха Черно море

Главният прокурор Сотир Цацаров пък ще бъде семейно на Шабла

Августовската прогноза за Черноморието е слънчево с преминаващи тук-там министри по бански, предупреждава в. “24 часа” днес.

С началото на отпускарския месец правителството минава на сменен режим, при който 10 министри работят, за да имат кворум заседанията на правителството, останалите са в отпуск.

Единствено премиерът Бойко Борисов засега няма да кара дълъг отпуск. За сметка на това ще прави дълги уикенди по морето от петък до неделя, съчетани с кратко събитие. Той подкара тези работни почивки още от юли, тази седмица трябва да е в “Евксиноград” и днес ще присъства на откриването на център за наблюдение в Морското училище.

На отдих се е отдал и почти целият икономически екип на правителството. Регионалната министърка Лиляна Павлова вече е заминала по Северното Черноморие. Родителите и? живеят във Варна, през лятото детето на министърката е при тях. Така че през седмицата за летен отдих Павлова избира северните плажове. Поморие е дестинацията на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Там ходел по традиция, имал и любим хотел. Това лято Лукарски ще почива с децата си и с новата съпруга Ива, с която се взеха в Бургас на 23 май.

Блокираната от властта през август резиденция “Евксиноград” пък е избрал за отпуска си транспортният министър Ивайло Московски. И той вече е на плажа заедно с жена си и с двете си деца. Доста от министрите и депутатите по традиция избират за почивката си “Евксиноград”, чийто плаж е недостъпен за обикновени хора.

От понеделник започва отпускът и на енергийната министърка Теменужка Петкова. Тя обаче още не била решила къде да отиде на почивка.

Правосъдната министърка Екатерина Захариева още не била наясно коя точно седмица ще почива през август. Щяла обаче да ходи и на море, и на планина със съпруга си Ангел и големия си племенник.

В неведение къде и кога ще почива била и вицепремиерката Румяна Бъчварова. В края на летния месец щяла да е ваканцията на социалната министърка Зорница Русинова. И тя щяла да бъде по българското море с децата си. Преди това смятала да обиколи лагерите за сираци, които организира социалното министерство.

На Черно море щяла да почива и министърката на туризма Николина Ангелкова. Тази година щяла да бъде около Варна, но смятала и по време на почивката да наглежда как върви сезонът по морето.

На българското море ще почива и вторият младоженец в правителството, външният министър Даниел Митов. Къде точно обаче ще заведе жена си Мелани, още не било ясно, както и кога ще стане това.

В момента президентът Росен Плевнелиев няма сериозни планове за отпускарския август, съобщиха от неговата пресслужба. Предстои му пътуване до Рио за закриването на олимпийските игри. Преди или след това ще прескочи за кратко до къщата си в Гърция.

Извън България на почивка пое лидерът на управляващите опозиционери от ДСБ Радан Кънев. Той обикаля Европа с кемпер заедно с жена си и сина си. Кемперът бил взет под наем.

На селската си къща в Кукорево ще отморява военният министър Николай Ненчев. Там ще посрещне и 50-ия си рожден ден, който е на 11 август.

Следващата седмица в отпуск заминава и Меглена Кунева. Тя щяла да бъде на море с приятели, но кое е морето, било лично пространство.

Все още не били решили за почивката си Томислав Дончев и Владислав Горанов. Главният прокурор Сотир Цацаров пък ще бъде семейно на Шабла.