11-годишно момче пострада при катастрофа в Стара Загора

Настанено е в детска хирургия

11-годишно момче пострада по време на пресичане на пешеходна пътека снощи в Стара Загора. По ул.Августа Траяна до дом № 6, в посока изток, се е движил лек автомобил “Митсубиши Лансер”, собственост и управляван от 60-годишен водач от село Ново село, общ. Стара Загора.

В следствие на удара детето е получило натъртване в областа на корема. Настанено е в детска хирургия при УМБАЛ Проф д-р Ст. Киркович– Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. Съставен му е АУАН за нарушение на ЗДвП и е издаден констативен протокол за настъпило ПТП с пострадало лице.

Вчера по обяд по главния път между Стара Загораи Казанлък в  землището на общ. Стара Загора, в посока север, се е движил лек автомобил Опел Астра собственост и управляван от 59-годишен водач от Кърджали. По неустановена към момента причина шофьор губи контрол над автомобила, който навлиза вляво в банкета, блъска се в дърво, завърта се, преминава през канавката и навлиза в нива. В следствие на удара са причинени щети по МПС, а водачът е получил загуба на съзнание и травми по главата. Обслужен е амбулаторно в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" и е освободен по негово желание, без опасност за живота.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила. В сектор “Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен