Милионерката Гошка е по плажовете във Валенсия или из Мадрид

Те имат нужда от време да се успокоят, да премислят, да си починат от тези емоции, сподели кметът на Кинтанар дел Рей

Гошка Георгиева, която спечели 68 милиона евро от лотарията, изчезна. Никой в испанското село Кинтанар Дел Рей не знае къде е българката. От семейството й също няма следа.

Заключена врата и спуснати щори. В дома на Гошка, която е от плевенското градче Искър, нe се забелязват никакви признаци на живот и е така от дни. Най-озадачени от изчезването й са останалите българи в селото. Както всеки ден след работа, те се събират на приказка в парка. Гошка идвала редовно, но не и сега.

В търсене на Гошка екипът на Нова телевизия отиде при кмета Мигел Гарсия. Селото е малко и той добре познава всички, включително семейството на Гошка. Детето му учи с едно от внучетата на тотокъсметлийката.

"Това семейство е едно от нас. Много са работливи, обикновени хора от друга държава, които от години са тук и ги приемаме като свои. Те успяха да превърнат името на Кинтанар дел Рей в най-известното в Испания. Според мен семейството е някъде по плажовете на Валенсия или из Мадрид. Те имат нужда от време да се успокоят, да премислят, да си починат от тези емоции. Разговарях с нейния син, с него се познаваме добре. Той ми обясни, че още нямат точни планове за бъдещето. Тази популярност, която селото получи чрез печалбата, е много полезна за нас. Надяваме се това да помогне да реализираме по-добре продукцията си. Ако тя поиска да помогне с нещо на местната икономика, също ще е добре дошло. Един милионер, толкова известен, излезе от нашето село. Това е втората по големина сума, печелена някога в Испания и ние се гордеем много с това, че се е паднала именно при нас”, коментира Мигел Гарсия пред Нова тв.