Министър Кралев подари икона на делегацията в Рио

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подари икона на Света Богородица с младенеца за късмет на делегацията ни на 31-ата Лятна олимпиада в Рио де Жанейро.

Иконата избрал лично отец Дончо от Варна, който бил спортен човек - тренирал футбол в юношеските гарнитури на "Спартак" (Вн).

Иконата получи Ивет Лалова, която бе знаменосец на делегацията ни на откриването на Олимпиадата.

"Ще я сложим в офиса", обеща топатлетката ни.

"Бъдете себе си. Борете се за себе си. Вие сте постигнали много с класирането на Олимпиадата. Бъдете концентрирани, спокойни и уверени. Това са вашите игри. За едни първи, за други поредни, за някои последни –  възползвайте се максимално от тях!", пожела на спортистите Красен Кралев.

На срещата със спортистите присъства и председателят на БОК Стефка Костадинова, както и посланикът на България в Бразилия Валери Йотов.

От българите, които започнаха участието си в Рио Янислав Герчев отпадна във втория кръг в категория до 60 кг от надпреварата по джудо. В първия кръг българинът надделя с ипон над представителя на Китайско Тайпе - Цай Минг Йен. При второто си излизане на татамито обаче нашият джудист отстъпи с ипон на грузинеца Амиран Папинашвили.

Георги Божилов и Кристиян Василев завършиха четвърти във втора серия на двойка скул от олимпийската гребна регата и утре ще търсят място на полуфинал през репешажите.

Григор Димитров пък загуби с 1:6, 4:6 от Марин Чилич (Хърватия) в първия си мач от олимпийския турнир по тенис.