Българският колоездач в болница след днешния старт в Рио

По-рано днес съмнителен пакет беше взривен по време на състезанието от общия старт в колоезденето

Стефан Христов - българският колоездач на Олимпийските игри в Рио - бе транспортиран в болница, след като падна по време на шосейното бягане днес. Христов е бил транспортиран до American Hospital, която има договор с организаторите за медицинско обслужване по време на Олимпиадата.

Ето какво сподели треньорът Тодор Колев:

"Все още нямаме пълна информация как точно е станал инцидентът. Аз съм на финала и сега докарват велосипеда на Стефан. Според каралия след него сърбин Христов е изхвърчал от трасето и се е ударил встрани от пътя - най-вероятно в дърво – после е отхвръкнал извън шосето и е паднал странично. Имал е наранявания на бедрото и в кръста, дано не са сериозни, главата не е засегната. Имало е кръв по него, дано да е била само от охлузвания. Всичко е по разказа на очевидци.

Веднага е бил качен на линейка и транспортиран до болницата. Очаквам новини за състоянието му. Все още нямам информация кога точно се е случило това, след като докарат велосипеда ще видя по километража".

"Очаквам информация от официалните власти за състоянието на Христов. Имам готовност веднага да бъда при състезателя, но процедурите тук са сложни и изискват първо да бъдем известени от болницата", заяви д-р Стругаров от българската делегация.

 

По-рано днес съмнителен пакет беше взривен по време на състезанието от общия старт в колоезденето. Той е бил поставен в близост до финалната линия на трасето, което е с дължина от над 237 километра по цялата дистанция. 

След сигнала веднага е бил пратен отряд сапьори при пакета. Спецчастите са решили, че най-добре е да бъде взривен. При проведения контролиран взрив не е имало проблем за участниците в състезанието, както и за публиката около трасето. 

В този старт участва и българският колоездач Стефан Христов. Той не е бил в особена близост до инцидентната ситуация и по време на взрива. 

От самото начало на Олимпийските игри местните органи на реда не се свенят да взривяват всеки съмнителен пакет и вече неколкократно прибегнаха до такива средства след сигнали на разтревожени зрители и участници в Игрите.