Отново човешка небрежност доведе до множество пожари в региона

8 пъти вчера огнеборци предотвратиха разрастването на огнената стихия

За времето от 7 часа в събота до 7 ч. тази сутрин огнеборците в областта са вдигани по тревога 8 пъти, заради възникнали пожари, застрашаващи да прераснат в сериозна стихия. Това показва бюлетинът за изтеклото денонощие на регионалната противопожарна дирекция. Навсякъде пламъците са тръгнали в сухи треви, заради човешка небрежност.

Горяла е територия в землището на свищовското село Хаджидимитрово, като огънят е потушен своевременно от трима пожарникари, отзовали се на сигнала. Голяма опасност е криел и пожар, лумнал край главния път Плевен – Русе, при село Масларево, община П. Тръмбеш. Заради пламъци в близост до мелницата на горнооряховското село Драганово е бил подаден друг от вчерашните тревожни сигнали.

Във В. Търново огън тръгнал в сухи треви на ул. „Никола Габровски“. Веднага след потушаването им екипът на пожарната е бил пренасочен към разбушувал се пожар във великотърновската Западна промишлена зона. Пожарът криел сериозен риск, тъй като горял точно срещу печатницата и в близост до множество бази. В малкото селце Глоговец и в павликенското Вишовград са били другите произшествия в събота вечер, както и в Г. Оряховица – на ул. „Н. Габровски“.

През последните дни за Великотърновска област е повишена опасността от възникване на големи пожари. Огнеборците апелират за повече внимание и припомнят, че паленето на стърнища е забранено и се наказва.