Да се докоснеш до легенда в тениса

11-годишната Анастасия-Александра Петрова се завърна от участие в международния летен лагер в Дубровник с легендата на хърватския тенис Горан Иванишевич

11-годишната Анастасия-Александра Петрова се завърна от участие в международния летен лагер в Дубровник с легендата на хърватския тенис Горан Иванишевич, съобщават от БФТенис. Младата варненка бе сред специално поканените като победителка в своята възрастова група в турнира „Дъд Боул“, който се проведе там в началото на юли. Тогава тя, заедно с Димитър Пенчев, Адрияно Дженев и Ева Бусаад бяха изпратени от БФТ по съвместната програма с ММС „Тенисът – спорт за всички“.

Лагерът се проведе от 1 до 6 август и в него участваха 20 деца, сред които всички шампиони от „Дъд Боул“, както и деца от Хърватия, Украйна, Литва, Босна и Херцеговина и др. На 5-те корта на комплекса влизаха различни треньори и по 4 деца. Всеки от младите тенисисти трябваше да мине през всички специалисти, които им задаваха различни за изпълнения упражнения. Тренировките се провеждаха по 3 часа преди обед и след обед като по 2 часа се тренира тенис и по 1 час фитнес.

Естествено, най-голямата награда за всички е възможността да се докоснат и да тренират заедно с победителя от „Уимбълдън“ 2001 Горан Иванишевич. Той и екипът му организират лагера за пета поредна година.

„На него му доставя истинско удоволствие да тренира децата. Не пропусна нито едно занимание и игра с всяко едно от тях всеки ден“, не скри възхищението си от легендата бащата на Анастасия-Александра – Петър Николов.

Едно от децата на кампа е именно синът на Горан – 9-годишният Мануел.

„Според мен се получи страхотен лагер. Децата тренираха много, и се забавляваха много. Преди това и турнирът „Дъд Боул“ беше невероятен – не сме били на друго толкова добре организирано състезание“, допълни г-н Николов.

Анастасия-Александра Николова е от Варна, състезава се за „Кристи“ (Дряново), а в момента тренира в „Суперспорт“ (Варна).