На съпътстващата Сцена: Празник на музиката и словото

Мисия Пловдив

09-08-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двадесетото издание на Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" ще подари на пловдивската публика и гостите на града поредица от концерти и литературни срещи. Те са част от богатата съпътстваща програма на форума.
Стълбите на Каменица ще се превърнат в импровизирана танцувална сцена още на 8 септември, дни преди официалното откриване. Артистите от Драматичен театър "Рачо Стоянов" от Габрово ще пренесат "Духът на Кармен" под тепетата в знак на уважение към фестивала и публиката му.
Няколко са литературните срещи в програмата - Пенка Калинкова ще представи книгата си "20 години "Сцена на кръстопът", Димитър Пампулов ще говори за "Моят Пловдив", а Спас Гърневски ще разкаже за "Право на последен отговор". Младен Влашки ще говори за книгата за български възрожденски театрали от Къна Бойчева. Музикален цвят на "Сцената" в тази специална за организаторите година ще дадат Мирослава Кацарова със спектакъла "Горчиво-сладка тъга", Шекерова с "Чарлстон назад към 60-те" и Ева Данаилова със "Суинг в есенна нощ".
През всичките фестивални дни гостите ще могат да се насладят на мащабната изложба посветена на 400 години от смъртта на забележителния драматург Уилям Шекспир. Куратор е Сава Драгунчев. Събитието се се случва с подкрепата на Британския съвет в София и е част от световните чествания през 2016 г.
Още много изненади подготвят от екипа на бащата на "Сцена на кръстопът" Стефан Данаилов.