Младеж от Шабла изтеглил 2840 лева от кредитна карта на познат

С осем трансакции

Окръжната прокуратура в Добрич внесе обвинителен акт срещу 25-годишния В.Тодоров от Шабла, който с осем трансакции изтеглил 2840 лева от кредитната карта на познат. Тодоров е обвинен за това, че в условията на продължавано престъпление използвал платежен документ без съгласието на титуляра на кредитната карта – деяние по член 249, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна. 

На 19 януари 2016 год. свидетелят по делото И. Иванов предложил на подсъдимия Тодоров да пренесе дърва в жилището му, като му дал ключовете за мазата и дома си. 25-годишният Тодоров пренесъл три чувала дърва на третия етаж, където се намирал апартамента на Иванов.В антрето на жилището видял дамска чанта, от която взел кредитната карта на съпругата на свидетеля. Към нея било прикрепено листче с ПИН-кода на кредитната карта.

Още същия ден Тодоров изтеглил 40 лева от банкомат в Шабла. След това отишъл до друг банкомат  и за времето от 17,32 до 18,01 часа чрез седем последователни трансакции изтеглил по 400 лева, като общата сума на тегленията била 2840 лева.

Пет дни по-късно В. Тодоров направил девети опит да изтегли от кредитната карта, но част от нея се счупила и останала в банкомата. Охранител в банката забелязал на сутринта, че устройството е блокирано и установил наличието в него на част от кредитна карта. Титулярът на картата бил уведомен и установен извършителят от назначените видеотехническа и портретно-идентификационна експертиза.

Подсъдимият В. Тодоров дал обяснения пред разследващите, но не признал вината си. Той е с чисто съдебно минало и работи по програма за временна заетост към „Бюрото по труда“. Делото срещу него е насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд на 2 септември 2016 г.